Annonse
Artisten Hilja slipper singel 17. september. Foto: Vera Sonne
Hilja

Skriver om noe viktigere og større enn seg selv

– Dette prosjektet startet for mange år siden, med et ønske om å skrive om noe viktigere og større enn meg selv. De siste årene har bevisstheten og engasjementet for klima og miljø økt kraftig blant folk flest, uten at vi ser resultater i politikken. 

Siden jeg skrev «Spor på isen» som 19-åring, har det blitt varmere, våtere og villere, som vi visste det ville bli. Den nye FN-rapporten viser det tydeligere enn noen gang at det haster med klimahandling, sier artisten Hilja.

Killer Inc.


Og det er nettopp dét «Hvor ble regnet av?» handler om: klima og miljø. Så handler det om vann. Det handler om flom og tørke, og om små, salte tårer. Det handler om hvordan det føles å slite seg ut for en sak som til tider kan virke håpløs, og om hvor godt det kan kjennes å gjøre en liten forskjell. Det handler om de som allerede lider under klimaendringene, og om frykten for hvordan vår fremtid kan se ut om vi ikke snur.

Dette albumet er en hyllest til alle klimastreikere og ildsjeler, og en stor finger til samvittighetsløse næringstopper og politikere uten bein i nesa. Jeg gleder meg sånn til å vise det frem, sier Hilja.

Hilja vant Norsk Viseforums artiststipend 2020 – som i sine statutter skal løfte frem en ny, norsk artist som signaliserer og utfordrer hvordan sanglyrikken er aktuell. Blant hundrevis av søknader valgte juryen til slutt ut Hilja Løvvik. Nå slippes debutalbumet og hun skal ut og spille for det norske folk, dit klimavennlige transportmidler kan frakte henne.

Konserter:

23. august – XR Oslo

26. august - Klimakonferansen på KD, Bergen.

28. august – Musikkfest Oslo + Oslo NU

18. september – SALT, Oslo

3.-5. September og 10.-12. september – Utstillingen «Ha valg, ta valg» på Klimahuset, Tøyen med Gina Gylver

6. oktober – Konsert, Horten

 

Annonse
Annonse
Annonse