Annonse
SkarWorX kommer med nytt album. Foto: Vilde Øien Karlsen / Grappa

SkarWorX presenterer universet sitt: «SEED – X»

Musikken er sjangeroverskridende og blander elementer fra club og house, så vel som neoklassisk musikk, og pop.

Plata beveger seg i et instrumentalt, elektronisk og filmatisk lydbilde, der det organiske og prosesserte pianoet spiller hovedrollen. Musikalske referanser for albumet er blant andre den islandske pianisten Olafur Arnalds, Nils Frahm, britiske Jon Hopkins og Four Tet, samt den danske stjerneprodusenten Trentemøller.

– Mellom all turneringen begynte jeg å kjenne på et savn etter å komme tilbake til pianoet, et instrument jeg har viet store deler av livet. Først som klassisk pianist, senere innen pop og elektronika. Jeg har ønsket å skape et fargerikt og levende musikalsk univers for meg og publikum, der vi opplever fullstendig avkobling fra verden rundt", sier SkarWorX.

Grappa

Bak artistnavnet SkarWorX finner vi pianist og produsent Øystein Skar, som er mest kjent for sitt arbeid med bandet Highasakite, som han var en del av fra 2011 til 2017. Bandet utga i denne perioden tre album, hvorav to solgte flere ganger platina.

Videre vant bandet i samme periode to spellemannpriser, headlinet Øyafestivalen og solgte ut Oslo Spektrum. Siden 2017 har Øystein gjort suksess med bandet LÖV, som blant annet gjestet både «Senkveld» og «Christine live på P3» i 2020. I tillegg til artistkarrieren har Skar også medvirket og komponert musikk til en rekke TV-, dans- og teaterproduksjoner.

Annonse
Annonse
Annonse