Sigrun Loe Sparboe er ute med ny musikk.
Foto
Kjell Ruben Strøm / Wikipedia

Ny singel fra Sigrun Loe Sparboe

Publisert: 7. august 2021 kl 09.00
Oppdatert: 11. august 2021 kl 08.56

Sigrun Loe Sparboe ga ut det kritikerroste albumet «Uten at du vet det» i 2013. Senere har utgivelsene kommet på løpende bånd. Hun har blant annet vunnet den høythengende NOPAS musikk- og tekstprisen i 2016 og Ole Vig-prisen i 2018.

Om «Forglem meg ei» sier låtskriveren:

– Sommeren er høysesong for skoleklassereunions. I fjor møtte jeg min egen klasse fra barneskolen i vår barndoms fjære. Det ble et sterkt møte, og jeg kjenner på en takknemlighet for den gjengen jeg på mange måter har tatt for gitt. De man vokser opp sammen med setter spor i oss. Vi var brakt sammen hver dag fordi vi var født samme året og bodde på samme sted. Ellers var vi helt ulike. Fortsatt ganske nye i verden, men store nok til å begynne i første klasse. Prisgitt andre.  Alt vi opplevde i det klasserommet, gymsalen, skoleturen, bursdagene var med på å forme oss, uten at vi merka det.

Foto
Grappa

– De vevre kroppene er for lengst borte. Alle er voksne nå. Så slår det meg at vi fortsatt er det vi alltid har vært. Bare mørkere stemme, bredere skuldre, modnere trekk i ansiktet, noen arr og noen rynker og annen sveis. Men den samme latteren, det samme blikket, den samme rastløsheten og den samme lekenheten. Vi trodde vel at vi visste alt om hverandre, men så viser det seg at vi har hatt lite peiling på hva de andre bar med seg i sine ryggsekker, sier Sparboe.