Annonse
Stian Carstensen har storfint besøk på sin nye single. Foto: Grappa

Mike Patton fra Faith No More bidrar på Stian Carstensens nye singel

Musiker Stian Carstensen er blant annet kjent som ledestjernen for kritikerroste Farmers Market. Han er mottaker av en rekke priser, og har samarbeidet med flere renommerte artister om en rekke prosjekter. Musikalsk er han anerkjent for banebrytende arbeid som blander forskjellige stilarter og tradisjoner og for å sprenge grensene for hva som anses mulig. 

Musikken fra hans kommende album kan beskrives som filmatisk, melodisk og rytmisk, en slags hybrid av vesteuropeisk film og kunstmusikk, forenet med de eksotiske rytmene som finnes på Balkan, skriver managementet hans i en pressemelding.

Grappa

«Hippocampus Serenade» har også blitt til en spektakulær musikkvideo med temaene psykiatri og innlandsnatur, og er laget i samarbeid med kunstner Lars Elling og den britiske kunstneren Dave McKean.

Rockestjernen Mike Patton fra Faith No More bidrar på Stian Carstensens nye singel. Foto: AP Photo / Leo Correa

Besetningen består blant annet av strykere, fagott, leirgjøker, steelgitar, harpe, kor, diverse gitarer, rytmeseksjon,  analoge synther, orgler og horn.

Medvirkende på albumet er musikere fra Farmers Market, KORK, fiolinist Ola Kvernberg samt det unge britiske vidunderet Jacob Collier og Todd Terje. Og ikke minst, Mike Patton fra Faith No More.

Annonse
Annonse
Annonse