Annonse
Magnus Wærness er ute med singel, etter at han fikk påvist hjernekreft. Foto: MOW Entertainment / Magnus Wærness

Fikk kreft i hjernen, kommer med debutalbum

Magnus Wærness har en Bachelor i Performing Arts fra Paul McCartney-skolen Liverpool Institute of Performing Arts (LIPA) i England. Han har siden 2009 jobbet som sanger og skuespiller fra sin base i London. Han har hatt roller i show i og rundt London som Les Miserables, Beauty and the Beast, Little Women, 42nd Street, Crazy for You og mange flere.

Wærness hadde en 10-års kontrakt i London som forbød ham å gi ut egen musikk i disse årene. I 2018 kollapset Magnus, og fikk konstatert kreft i hjernen etter at han dro hjem til Norge. Han har nå operert ut svulsten, men kreften hadde allerede spredd seg, så han lever med kronisk kreft i hjernen.

Han vet ikke hvor lenge han vil leve. Men han vet at han nå må få gitt ut sin egen musikk før det er for sent.

Tar hver ny dag som en gave

Skuespilleren, sangeren, låtskriveren og produsenten, som opprinnelig er fra Harstad, er nå ute med singelen «Hvis Du Blir Med» (utgitt 7. mai). Den handler om håpet om å ha en person med i livet. Og at det er vanskelig å spørre noen andre om de vil bli med når man ikke helt vet hva en kan bidra med selv, og hvor lenge. Magnus fremstår sterk og frisk, men tar hver ny dag som en gave.

MOW Entertainment / Magnus Wærness

Det hele startet med en gitar da han var syv år. Deretter oppdaget han trommesettet. Så utviklet ting seg derfra. 

Album på vei

Australieren Nick Hatch som spiller trommer på denne singelen, har også produsert den. Etter hvert kommer også albumet til Wærness.

– Låten «Hvis du blir med» handler om å tørre å se framover samtidig som man tør å se innover. Jeg har jo aldri latt sykdommen stå i veien for meg, karrieren eller mine framtidsplaner. For meg kommer jo denne holdningen som en selvfølge, men når man skal be noen andre om å skulle dele dette livet med seg, så tar man seg i å se hvordan alt sikkert må virke sett fra utsiden.

Her er det jeg som innrømmer at det ikke er lett å skulle bli med på dette toget - og at jeg vet det, men håper at man kanskje vil bli med uansett. sier Wærness.

Magnus Wærness er en av norsk musikkbransjes aller nyeste veteraner. Selv om Harstadværingen jobber med sitt debutalbum, har han allerede rukket å å gjøre 2000 opptredener i over 70 land for over 1,2 millioner mennesker. Han flyttet til London i 2010, og har jobbet med noen av musikkens aller største navn: Andrew Lloyd Webber, Tim Rice, Sir. Paul McCartney og Ben Elton, for å nevne noen. Gang på gang imponerte han publikum og kritikere med sine forestillinger og har siden han returnerte til Norge blitt hyllet som en av våre fremste entertainere og vokalister både av presse og publikum. 

Annonse
Annonse
Annonse