Annonse
Cocktail Slippers er ute med ny singel. Albumet kommer i september. Foto: Cocktail Slippers

Cocktail Slippers med ode til sine døtre

Denne gangen har det energiske fyrverkeriet av et rockeband jekket ned intensiteten et par hakk med «I’ll Be Here For You». Singelen er en hjertevarm halvakustisk ballade som tar lytteren med inn i et ektefølt univers fylt med barndomsminner, lengsel, kjærlighet og tanker rundt slekters gang.

Cocktail Slippers beskriver selv «I’ll Be Here For You» som «en ode til våre døtre». Den handler i stor grad om det å se sine egne barn komme til verden, oppleve deres første skritt, ord, og gode sommerminner, men også om forventningene og lengselen man kan oppleve når man bærer frem et barn.

– I’ll Be Here For You vil nok for noen oppfattes å være i litt ukjent musikalsk terreng for Cocktail Slippers. Men på tross av den nedstrippede, nesten akustiske feelingen gjennom hele låta, kommer det særpregede uttrykket vårt godt frem, forteller gitarist Stine Bendiksen, før vokalist Silje Hope fortsetter:

– Vi valgte å gjøre denne sangen så enkel og nær som mulig for å understreke stemningen gjennom hele låta: Melankoli blandes med glede, egne barndomsminner blandes med egne barns minner og ikke minst; Den helt uforklarlige og fullstendig ubetingede kjærligheten man får til sine egne barn. Faktisk allerede før de er født.

Forandringer når man blir forelder

«I’ll Be Here For You» handler også om hvordan alt forandres når man blir forelder, hvordan man er villig til å ofre alt. Om den betingelsesløse kjærligheten man får til sitt barn og om hvordan man finner en indre styrke man ikke visste man engang hadde. Men det er ikke alltid like lett å kombinere morsrollen med livet som rockemusiker, eller en krevende karriere.

– Alle kan se at vi er et band bestående av kvinner. Det er ikke alltid enkelt å balansere morsrollen med det å spille aktivt i rockeband. Men vi har tatt et valg. Vi har valgt å bli mødre, men har samtidig bestemt at det ikke skal stoppe oss fra å leve ut drømmene våre. Så vi har spilt gravide, ammende og med barnevakter på tur, forteller bassist Astrid Waller.

Wicked Cool Records

– Det finnes dessverre noen eksempler på særdeles talentfulle og kule damer som har følt seg tvunget til å avslutte musikk-karrieren fordi de manglet støtteapparatet da de fikk barn. Det er selvsagt et eget valg, men vi syns det er synd når noen må gi opp drømmen og livet som musiker, sier gitarist Sara Andersson.

– Med riktige folk rundt seg er det fullt mulig å kombinere dette – gutta får det jo til, så hvorfor skal det være så fordømt vanskelig bare fordi vi er kvinner? For oss er det ikke et alternativ å være «stay at home moms». Vi vil ut å spille, avslutter trommis Ann Kristin Gåsbakk.

«I’ll Be Here For You» er en ektefølt og hjertevarm ballade fra Cocktail Slippers, og er siste smakebit før bandet slipper sitt nye album fredag 17. september.

Cocktail Slippers består av:

Silje Hope (aka Hope): vokal

Stine Bendiksen (aka Rocket Queen): gitar og kor

Astrid Waller (aka Sugar Cane): bass og kor

Sara Andersson (aka Vega): gitar og kor

Ann Kristin Gåsbakk (aka Miss A-OK): trommer og kor

 

Annonse
Annonse
Annonse