Annonse
Frykt i Sp at det blir slutt på å skyte ulv om SV kommer til makten. Foto: Statens Natuoppsyn
Skråblikk siden sist

Ulv på uravstemning i SV

SKRÅBLIKK: – Det kommer aldri til å gå. Her skyter vi jo det vi får tak i av rovdyr, sier Dan Håvard Johnsen (Sp), ordfører i Lyngen til Troms, til Aftenposten.

Det er sonderingene som muligens kan ende opp i forhandlinger om å gå i regjering med SV han har i tankene.

Rovdyr, og i særdeleshet ulv, blir et stridstema. Men her mener SV de har en løsning som kan fungere og endatil er skikkelig demokratisk.

Hvis noen i Sp vil skyte en ulv, er det bare å sende inn søknad der en forklarer bakgrunnen og gjerne legger ved bilde av ulvens herjinger.

SV vil umiddelbart sende dette ut til sine medlemmer, akkurat slik de vil gjøre det med et resultat av regjeringsforhandlingene.

Medlemmene får fire dager på seg på å svare. Blir det positivt svar, er det bare å skyte i vei.

Kvinner som løftes

Fædrelandsvennen skriver at Senterparti-politiker Eivind Drivenes under valgvaken på Ernst Hotel i Kristiansand tok fysisk tak i Gro-Anita Mykjåland, ordfører i Iveland, og løftet henne opp.

Dette reagerer tidligere fylkesmann Ann-Kristin Olsen på. Hun kaller det gammeldags å løfte damer slik Drivenes gjorde.

Det har vært menn som ha løftet på kvinner til alle tider, men det er muligens blitt mindre av det de siste årene. Politikerne har ikke lagt ned noe forbud mot at det kan gjøres, men det følger av likestillingsloven at om man løfter en kvinne, skal også en mann løftes. Det skal være likhet.

I sin tid løftet Shabana Rehman mulla Krekar. Selv om ikke Krekar likte det, var det på sin plass. Det vakte så pass mye oppstyr at kvinner siden den tid har funnet andre måter å tilnærme seg menn på.

Men menn som Drivenes har holdt det gående hele tiden, i alle fall på valgvaker de gangene det har vært framgang for Sp.

I bur med Røkke

I næringslivet gå en i fare hvor en går. Markedet kan svikte totalt på kort tid. Da gjelder det å snu seg rundt på kort tid og få kuttet kostander. Ellers går det galt.

Andre farer som kan lure bak neste sving, er at en kan møte på Kjell Inge Røkke. Er han i perlehumør og skrur på sjarmen, blir det garantert et hyggelig møte.

Men møter en Røkke en dag han opplever at det ikke går hans vei, er det best å ligge lavt.

En av lederne i Aker sier at å jobbe med «Røkke er som å være inne i et bur med en gorilla».

Da gjelder det å være godt beskyttet og raskt på foten om han angriper.

Ukens sitater

«Snakk litt med kua, kanskje ho har noko viktig å seia deg?» (Nationen)

Det framgår ikke om det er Trygve Slagsvold Vedum som har kommet med oppfordringen til sine politiske motstandere.

 

«Eierne bak eiendomsselskapet har imidlertid lange briller, og er innstilt på å komme opp med en god løsning.» (Aftenposten).

Stortingets presidentskap bør gå til innkjøp av et stykk langbrille til alle stortingsrepresentantene. Det vil garantert forbedre arbeidet i Stortinget betydelig.

 

«Det nåværende partiet har fire ord og er alt for langt.» (Stavanger Aftenblad).

Partileder Frode Myrhol i «Folkeaksjonen nei til mer bompenger» er på jakt etter nytt navn.  «Bommen» er et alternativ etter det elendige valgresultatet.

 

«Vi har snakket om politikk, absolutt.» (VG)

Audun Lysbakken svarer bekreftende på at de snakket om politikk hjemme hos Jonas Gahr Støre.

 

 

Annonse
Annonse
Annonse