Annonse
Statsminister Erna Solberg (H) og Leif Einar Lothe på Lofthus Ekspedisjon til middag under sin valgkampturné før stortingsvalget 2021. Foto: Javad Parsa / NTB

Mot steinalderen uten dynamitt

Etter at FN la fram sin dramatiske klimarapport har MDG seilt i medvind. Nå mener noen det er på tide å si ifra om at det går den veien høna sparker med land og folk om MDG vinner fram.

«Lothepus», mer presist Leif Einar Lothe, advarer i Dagbladet:

«Jeg ser ikke noen framtid i at de skal styre noe land. Da tror jeg vi går på en kjemperuin i hele Norge. Da kjører vi landet tilbake til steinalderen. På 20 år er vi på steinaldernivå».

Og så har han en tilleggsbekymring:

«Hvordan i helvete skal vi kjøre dynamitt da, hvis vi ikke skal ha lov til å kjøre dieselbil?»

Han har rett i det, uten dynamitt er steinalderen neste.

Livredder Siv Jensen

Siv Jensen har fått seg ny jobb. Hun skal redde folk der de er. I dette tilfelle dreier det seg om de som befinner seg på sjøen.

Redningsselskapet blir hennes nye arbeidsgiver, og prosjektet hun skal lede heter «sikkerhet på sjøen».

Hun bør få inn i stillingsinstruksen sin at hun også kan bidra å redde partier som kommer i havsnød. På kort sikt er det neppe småpartier som higer etter hennes bistand, men det finnes mellomstore partier som kan trenge bistand om mye går galt.

Flere barn – endelig

Det går framover med norsk økonomi. Det blir høyere økonomisk vekst og færre arbeidsledige. Omtrent som forventet etter at koronaen slipper taket.

Men i en valgkamp må selvsagt en statsminister kunne ta æren for det som går bra, og ikke mase for mye om det som går dårlig.

Men en ting kan Erna Solberg nærmest alene ta æren for. Hun har gitt klar beskjed om at det må lages flere barn her i landet. Og nå skjer det.

Solberg (H) sier til NTB at at hun tror mange fant sitt «gylne øyeblikk» under pandemien.

– Det betyr jo at i pandemien har folk kanskje funnet roen til å ville …, eh, ja, gjøre prioriteringer til å gjøre familien større, sier statsminister Solberg.

Tall Statistisk sentralbyrå (SSB) la fram torsdag, viste at det ble født 14.578 barn i andre kvartal, mot 14.003 i 2020. Økningen er dermed på 4,11 prosent, og fødselstallet er nå på sitt høyeste siden tredje kvartal i 2019.

Blir Jonas Gahr Støre statsminister, skal han slite med å holde tritt med Erna Solberg på dette området.

Ukens sitater

«Få her sovet mer i kirken enn jeg»

(Aftenposten)

Sjefen for Oljefondet, Nicolai Tangen, forklarer biskopen at han som ung utviklet en god teknikk for hvordan en kan sove på harde kirkebenker.

«Slik ser han ikke ut lenger»

(Se og Hør)

De har funnet sin egen vri på Mímir Kristjánsson – han har klippet seg.

«SVs arveavgift er ran»

(Finansavisen)

I finansverdenen er det slik at skatter som er høyere enn det Trygve Hegner mener kan aksepteres, er ran.

«Du er helt syk i hodet hvis du vil bo i Belgia. Hvis du velger å bosette deg i Belgia, fortjener du hver eneste kronen i spart skatt, et helt grusomt land»

(Dagens Næringsliv)

Øystein Stray Spetalen om at det finnes ting som er verre en formueskatt

Annonse
Annonse
Annonse