Annonse
Frp-leder Sylvi Listhaug under en pressekonferanse der partiet har samlet toppkandidater til valgkampåpning og kandidatkonferanse. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Skråblikk siden sist

Apekatt som mister nattesøvnen

Sylvi Listhaug sier til Bergens Tidende at hun «nesten mister nattesøvnen av MDG. Det er det ingen grunn til å tvile på. Øker MDG på meningsmålingene, driver det nok mot mareritt.

Andre politikere har ennå ikke opplyst om hvilke kroppslige konsekvenser politikken får for dem. Vi må regne med at noen snart forteller om mageknip og treg mage av å høre på Sylvi Listhaug.

I Høyre sliter flere med stiv nakke over at de rødgrønne vil øke formuesskatten, men de vil ikke snakke om det.

Apekatten i Dagsavisen

Forfatteren Tor Åge Bringsværd sier til Morgenbladet at «han helst vil være en liten gris». Han er heldig som får velge hva slags dyr en får være. Det er ikke alltid politikerne får det.

Magnus Marsdal i tankesmia Manifest er i gang med å sammenlikne politikere med dyr. Han må hente inn tre dyr på arenaen for å definere Sylvi Listhaug: Hun er en frekk apekatt, et uskyldig dådyr og en rasende løve. Det er fritt valg.

Dagsavisen velger «apekatt» og skriver på lederplass at det «det kommer lite godt ut av gjørmebryting med en frekk apekatt».

Det er ikke klart hva slags merkelapper de vil de vil bruke på andre borgerlige politikere framover.

46 regler for førsteklassinger

Den må tidlig krøkes som god og lydig samfunnskrok skal bli. Ledelsen ved Glommasvingen skole sendte på forsommeren like godt et velkomstbrev til førsteklassingene der de presenterte 46 regler som de skal følge.

Foreldre har reagert. Skolen har forsvart seg med at «det ikke er ment sånn». Det er bare det at regler er kjekke å ha og at bare er å komme i gang jo før jo heller med å innrette seg etter dem.

«Jeg hører på beskjeder», «Jeg holder armer og bein for meg selv», «Jeg lar naturens ting ligge ute», «Du skal lære å lese og skrive» og «Jeg sier tydelig JA til de som vil være med i leken» er blant reglene elevene presenteres for.

Dette er mer krevende enn en skulle tro, særlig dette med å høre på beskjeder. Det er det voksne som ennå ikke har lært seg. Noen sliter også med å holde armer og bein for seg selv.

Ukens sitater

Jeg har aldri tatt på en ku før denne turen

(Vårt Land)

Artisten Moddi summerer opp sine erfaringer etter en måneds pilegrimsvandring mot Nidaros.

Fikk bøter for å ha droppet bikinitruse

(NRK)

Så langt gikk ikke strandvolleyballjentene. De tok på seg shorts istedenfor.

Stortap for Bærum – ny mulighet onsdag

(Budstikka)

Sommeren byr på mange muligheter for nederlag.

For selv om du har det veldig fint der du er, kan bilder av venner på en fin badestrand endre følelsene dine. Du kan tenke at du ville hatt det enda bedre om du var der de andre er

(Forskning.no)

Siste nytt fra forskningsfronten med sommervri.

 

 

Annonse
Annonse
Annonse