20 millioner gikk til 95 tilskuddsmottakere via Kulturroms støtteordning.
Katherine Butcher
Kulturrom

20 millioner til 95 tilskuddsmottakere

Publisert: 19. juni 2021 kl 09.00
Oppdatert: 21. juni 2021 kl 10.16

Ved Kulturroms søknadsfrist 1. mars kom det inn 283 søknader. Nå er de behandlet, og 20 millioner kroner går til utbedring, opprusting og oppgradering av 95 kulturrom i hele landet.

SE ALLE TILDELINGENE HER

Kulturroms fordelingsutvalg har hatt en utfordrende jobb med å fordele midlene i årets første tildeling. Det kom inn 283 søknader som alle har blitt vurdert i denne runden. Etter behandlingsprosessen har 95 søkere fått tilslag på søknaden sin. Dette er gode og viktige investeringer som vil gi et stort løft til kulturrom over hele landet.

– Vi gleder oss til å se all aktiviteten dette vil skape i det lokale kulturlivet i årene som kommer, sier daglig leder i Kulturrom, Karen Sofie Sørensen i en pressemelding.

Hun legger til at Kulturrom er imponert over pågangsmotet som reflekteres i søknadene de fikk inn i mars i år.

– Vi ser at det fremdeles finnes en entusiasme og drivkraft i kulturlivet som har holdt ut gjennom pandemien. Mange av disse får nå gjort en etterlengtet og nødvendig investering som bidrar til positive framtidsutsikter på veien ut av krisen.

Det gir Kulturrom motivasjon til å fortsette arbeidet med å ruste opp den grunnleggende tekniske infrastrukturen som i mange år fremover skal komme artister, publikum og samfunnet generelt til gode.

Saken fortsetter under annonsen

– Men med mange gode søknader, er det dessverre svært mange gode tiltak som ikke ble prioritert i denne runden. Det er rett og slett ikke midler til å dekke hele behovet som kulturfeltet melder inn til oss, sier Sørensen.

Neste søknadsfrist er 1. september

Ledige stillinger – kulturjobb