Annonse
Spillefilmen «Gritt» (bildet) er utviklet gjennom Nye veier. Nå kommer NFIs nye talentordning Neo. Foto: Mer Film / NTB kultur

Nå kommer Neo utvikling og produksjon

Neo skal erstatte NFIs gamle talentordning, Nye veier, skriver NFI i en pressemelding.

– Neo viderefører det beste med Nye veier, som fokus samarbeid mellom regissør, manusforfatter og produsent, og også samarbeid mellom deltakerne i Neo. Neo skal være en ekstrovert ordning som stimulerer til åpenhet og deling, sier Ståle Stein Berg, leder for kunstnerisk utvikling i NFI.

Tre tilskuddsordninger

Neo består av tre tilskuddsordninger: Neo ideutvikling, der regissør, manusforfatter eller serieskaper søker stipend for videreutvikle en nyskapende ide eller et manuskript til et prosjekt i langformat. Ordningen er åpen for talenter som ønsker å utvikle sitt første eller andre prosjekt i langt format. Denne ordningen har en søknadsfrist i året, om våren.

Nylig delte NFI ut Neo idéutviklingsstipend til tolv film- og serieskapere.

Neo utvikling er en ordning for manifisterte regissør- eller serieskapertalenter som ønsker å utvikle sitt første andre langformatprosjekt i samarbeid med produsent. Man kan ha mottatt Neo ideutviklingsstipend tidligere, men dette er ikke en forutsetning.

Neo produksjon er siste ledd i den nye talentordningen, og skal sørge for at de nye stemmene og nyskapende prosjektene når helt fram til skjerm eller lerret, og også når sitt publikum. Det er ikke et krav at man må ha mottatt tilskudd gjennom Neo utvikling for å søke produksjon.

– Produksjonstilskuddet er siste ledd i Neo-kjeden, og skal sørge for at de kreative og nyskapende prosjektene faktisk ser dagens lys. Deretter handler det om å lansere prosjektene på best mulig måte, og hjelpe dem ut i verden. Målet på sikt er at Neo skal bli en internasjonale merkevare og et stempel for kreativitet og kvalitet, sier Ståle Stein Berg, seksjonsleder for kunstnerisk vurdering i NFI.

Les mer om Neo på NFIs nettsider.

Annonse
Annonse
Annonse