«Patriarkatet faller» viser hvordan kjente menn, fra Aristoteles og Goethe til Woody Allen og Horace Engdahl, har definert kvinnen gjennom sitt mannlige blikk.
Foto
Cappelen Damm

Verden vil bli med Breen og Jordahl på heisatur i sexismens historie

Publisert: 14. august 2021 kl 09.00
Oppdatert: 18. august 2021 kl 10.11

Forfatter Marta Breen og illustratør Jenny Jordahl har markert seg som dyktige formidlere av kvinnehistorie gjennom en rekke bokutgivelser. Deres forrige bok, Kvinner i kamp 150 år med frihet, likhet, søsterskap, ble en stor internasjonal suksess. Boken er solgt for oversettelse til hele 28 land, inkludert land som Albania, Brasil, Japan, Sør-Korea, Spania, Ungarn, Polen og Serbia. Marta Breen har reist rundt i verden med boken, og holdt foredrag om feminisme og likestilling i land som Polen, Russland, Brasil, England og Tsjekkia.

Nå er Marta Breen og Jenny Jordahl igjen aktuelle med ny bok: Patriarkatet faller. Sexismens historie og kvinners motstandskamp. Også denne gangen er interessen fra utlandet omfattende. Allerede før norsk lansering var boken solgt til land som Serbia, Spania, Sverige og Hellas.

– Det er stor interesse for feminisme – og spesielt den skandinaviske feminismen – ute i verden, forteller Anette Garpestad fra Cappelen Damm Agency. Breen og Jordahls kreative vri med å ta et blikk på historien i form av tegneserie oppleves som original og forfriskende, og Kvinner i kamp ble i tillegg til å bli solgt til mange land også nominert til den prestisjefylte Bologna Ragazzi Book Award i Italia og vant pris for Årets bok i Tsjekkia. Vi opplever allerede stor interesse og tror at også denne nye boken vil få velfortjent oppmerksomhet i utlandet.

I Patriarkatet faller tar Breen og Jordahl med seg leseren på en illustrert heisatur gjennom patriarkatets kulturhistorie. Men en god porsjon humor forteller de om hvordan menn fra Aristoteles til Woody Allen har beskrevet verden gjennom sitt mannlige blikk. De viser hvordan historiens kvinner har kjempet imot undertrykkelsen – og kårer tidenes verste sexist.

Det blir lanseringsfest for boken onsdag 25. august klokken 19.00 hos Cappelen Damm i Akersgata 47 i Oslo.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb