Annonse
Alexander Kielland Krag er ute med bok nummer to. Foto: Gyldendal

Personlig om angst

Alexander Kielland Krag brakdebuterte i fjor med ungdomsromanen «Dette blir mellom oss». For boken ble han tildelt NBUs debutantpris, «Trollkrittet». Boken ble også nominert til Bokbloggerprisen og Kulturdepartementets debutantpris for barne- og ungdomslitteratur. Den var også Norges første Instagram-roman, og 9000 mennesker fulgte historien om Felix og Nicolai på plattformen.

Denne høsten har han kommet han med ny bok, også denne rettet mot ungdom i en sårbar fase. Kielland Krags andre roman, «Litt redd, bare», er en personlig og nær historie om å oppleve angst for første gang. Det er en bok om å være redd, om frykten for å miste seg selv, og om hvor vanskelig det er å åpne seg om de viktigste tingene, skriver forlaget i en pressemelding.

I boken møter vi Cornelius, som går på videregående, spiller fotball og fester med venner. Han er snart atten, livet har egentlig gått fint til nå. Men en dag blir han kvalm, og det går ikke over. Han aner ikke hva det kommer av, men skjønner at han ikke er syk. 

Gyldendal


Etter litt tid går det opp for ham: Han er redd. 

Men når du er for frisk til å få hjelp, men for syk til å finne ut av alt på egen hånd, hva gjør du da?

«Litt redd, bare» ble som debuten, «Dette blir mellom oss», også lansert på Instagram.

Boka ble sluppet 18. august.

Annonse
Annonse
Annonse