DP helg

Trond Svendsen & Tuxedo med ny singel

Publisert Sist oppdatert

Trond Svendsen & Tuxedo er kjent for sin særegne mix av bredbent heartland rock og mollstemt country noir, i landskapet rundt americana og rocka country. Nå kommer bandets nyeste singel «Big red sky». Låten er hentet fra det kommende albumet «Don’t trust the moon», som slippes i mars 2022.

Trond Svendsen har gjennom sangtekstene sine en helt unik måte å fortelle historier på, og den nye singelen er intet unntak. «Big red sky» er basert på en sann historie, om dager og uker med brann, hjerteskjærende bilder av mennesker som har mistet alt og en stor rød himmel – som en uendelig solnedgang, omgitt av aske og sot.

– De kom i grunn til meg ganske fort. Mannen med bikkja på framsetet. John med hageslangen som forsøkte å berge hjemmet sitt. Fragmenter av et liv bak på pickupen. Det lille man kunne bevilge seg å ta med før flammene kom, sier han.

Historien om John er sann. Dessverre er den ikke unik. Det var flere som forsvant. Som tok en kamp de aldri hadde en sjanse til å vinne.

I dager og uker herjet brannene. Hjerteskjærende bilder av mennesker som gråt over det som var tapt.
Forbrente dyr som ble forsøkt reddet av mennesker som gikk rundt i asken mellom trærne.
Og over dem. En stor, rød himmel.

Som en solnedgang som aldri tok slutt, krydret med aske og sot. Det hender seg jeg tenker på dem og alle historiene deres når kveldslyset farger himmelen over min fredelige flekk på jorda lyserød.
Da tenker jeg på Angel. Og John. Om bilturer med bikkja på passasjersetet.
Om å flykte fra hjemmet sitt med bildene som hang på veggen i en pappeske dekket av sot bak på planet.

– Den kom til meg ganske fort. Det var ikke noe annet den kunne hete, enn Big red sky, sier Trond Svendsen.

Powered by Labrador CMS