Susanna med kassetten i fokus på ny singel

Publisert: 12. februar 2022 kl 08.00
Oppdatert: 12. februar 2022 kl 08.00

Med det kommende albumet Elevation tar Susanna steget videre i sin kunstneriske tilnærming.

Der tidligere utgivelser har bestått av ulike samarbeid med en lang rekke musikere og artister, debuterer hun nå som kurator i eget prosjekt på Elevation.

Albumets neste singel, Rose Pale Dawn, ble sluppet 10. februar.

– Låta er atmosfærisk og drømmende, med flere lag av nydelige små pastellfargede synth-melodier. Alt er laget for og spilt på kassetter, sier Susanna.

Rose-Pale Dawn er komponert og spilt av Stina Stjern, inspirert av og basert på Susanna og Delphine Doras tonesettinger av Baudelaire. Tittelen er hentet fra diktet The Spiritual Dawn / L’Aube spirituelle.

Singelen har også fått en musikkvideo, laget av Jenny Berger Myhre, med lag på lag av drømmende bilder og stemninger. Baudelaire & Piano fra 2020 som opprinnelig var et soloalbum, ble til en konsertforestilling med scenografi, musikk komponert for og spilt på kassettspillere, lys og video. Dette inspirerte Susanna til nye måter å arbeide på, og hun har på oppfølgeren til Baudelaire & Piano invitert Stina Stjern og Delphine Dora til å komponere og spille musikk inspirert av hennes egne Baudelaire tonesettinger.

Slik har hun kuratert og produsert det nye albumet til en musikalsk dialog mellom sin egen musikk, og musikken laget av franske Delphine Dora og norske Stina Stjern.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb