DP helg

Annbjørg Lien kommer med singel nummer to fra sitt kommende album Janus.

«Prince Purple» er andre singel fra Annbjørg Liens kommende album

Publisert Sist oppdatert

28. januar kommer «Prince Purple», den andre singelen fra albumet «Janus» (kommer 18. februar). Denne singelen viser Annbjørg Liens evne til å skape fengende musikk, hvor tradisjon og innovasjon går hånd i hånd, kombinert med sitt fantastiske hardingfelespill.

– Bueføringen i seg selv kan ofte fungere som signatur-karakteristikker i en slått; i slåtter fra Setesdal hører man ofte at buestrøkene forekommer som synkoper på taktstrekene. Jeg har nylig kjøpt en ny bue laget av buemaker Nils J. Røine, hvor deler av buen var vakkert spunnet inn med en lilla sølvsnor. Jeg navnga derfor både buen og denne låten for Prince Purple», sier Annbjørg Lien.

Hun har vært en ruvende skikkelse innenfor norsk og internasjonalt musikkliv i flere tiår. Det er få som har gjort like mye for å utvikle og formidle bredt den norske folkemusikken i inn-og utland.

I 2019 fullførte Annbjørg Lien doktorgraden i hardingfelespill ved Universitetet I Agder, og albumet "Janus" (kommer 18. februar) er resultatet av hva hun jobbet med – å gjøre det Annbjørg Lien gjør best: utvikle og utforske folkemusikken med full respekt for tradisjonen.

– «Janus» er en produksjon som ser både bakover og fremover i tid – fremkaller døråpninger som kan symbolisere avslutninger og nye begynnelser i en kompositorisk utforskingsprosess, sier hun.

Albumet Janus er inspirert av Liens gjensyn med folkemusikktradisjonen i Setesdal, Norge. Hun ble i 2020 prosjektleder for UNESCO Setesdal (Setesdalsfolk), og har et spesielt engasjement til denne tradisjonen. På sitt nye album har hun definert typiske musikalske kvaliteter, identiteter og signatur-egenskaper i tradisjonelle hardingfele-slåtter som er i bruk i Setesdal, og tatt utgangspunkt i disse som komposisjonsverktøy. Slike musikalske signaturer innebærer ofte instrumentale kvaliteter som kan påvirke hvordan musikken er organisert.

Annbjørg Lien har gitt ut syv soloalbum og bidratt på minst 100 album. For sine soloalbum har hun vært nominert til Spellemannprisen hele 5 ganger. Hun har mottatt en rekke priser både I Norge og I Norden, blant annet Gammlengprisen og Anders Jahres kulturpris.

Powered by Labrador CMS