Nytt album fra Svein Rikard Mathisen og John Derek Bishop

Publisert: 19. mars 2022 kl 08.00
Oppdatert: 19. mars 2022 kl 08.00

«Calm Brutalism» ble spilt inn under korona-pandemien, i utøvernes studioer. Resultatet av dette arbeidet er en detaljert og nyansert manifestasjon av å ha levd i et omveltende historisk øyeblikk. Den rådende tonen i musikken reflekterer flere aspekter ved menneskets natur; innledningsvis er den mørk og forvridd, men gradvis gis det rom for en glitrende fremoverrettet strøm av optimisme og håp. 

 Albumtittelen gir noen hint om musikken: brutalismen det refereres til er ikke av tilstanden «grusomhet», men snarere til brutalismen i moderne arkitektur. Brutale strukturer som er visuelt imponerende, som likevel fremstår som rå, uferdig og har et overfladisk design. Dette danner grunnlag for en transmedial analogi for Mathisen og Bishops musikk, som de har kalt «monumental, men sårbar». 

Svein Rikard Mathisen har gitt ut tre album i eget navn, skrevet ett bestillingsverk for Nattjazz-festivalen i Bergen, og turnért de siste årene med prosjektene knyttet til utgivelsene. John Derek Bishop har gitt ut fire album på Jazzland Recordings (alias Tortusa) og ble nominert til Spellemannsprisen for «I Know This Place - The Eivind Aarset Collages». I tillegg til Aarset har han samarbeidet med blant andre Arve Henriksen, Erland Dahlen og Jan Bang. Hans siste soloalbum «Bre» fikk 4 av 5 stjerner i både Mojo Magazine og Future Magazine. 

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb