Susanna Wallumrød

Gir ut sitt fjerde album under pandemien

Publisert: 15. januar 2022 kl 08.00
Oppdatert: 15. januar 2022 kl 08.00

I fjor utgav Susanna Wallumrød Baudelaire & Piano, sitt første faktiske soloalbum, nedstrippet til kun vokal og piano. Utgivelsen mottok strålende kritikker i blant annet Dagbladet, The Guardian og Financial Times. I mars kommer oppfølgeren Elevation, hvor Susanna blomstrer i møte med Baudelaire til en sammensmelting av kassettbånd, spoken word og sang. Hun er ikke lenger solo, men har invitert med seg norske Stina Stjern og franske Delphine Dora.

Nylig skrev Subjekt at «Susanna bygger bro mellom pop-og kunstmusikk» og at hun regnes som «en av vår tids største sangere». For Susanna er det ingenting som skjer i et vakuum. Hver kreative handling responderer på det som har kommet før, men samtidig fortsetter hun å eksperimentere. På tross av at hun har utgitt flere coveralbum og musikk inspirert av kunstnere som levde i fordums tid, har hun alltid fokus på å se fremover, være nyskapende og utfordre seg selv.

Albumet Elevation blir Susannas fjerde utgivelse under pandemien. Høsten 2020 lanserte hun Baudelaire & Piano med en storslått konsertforestilling på Henie Onstad Kunstsenter (se video her).

I 2021 har Susanna utgitt cover-plata LIVE med fetter David Wallumrød, og noen måneder senere kom Gunvor Hofmo-hyllesten Jeg vil hjem til menneskene - demoer.

Det er nå 10 år siden Susanna startet sitt eget plateselskap og for alvor tok kontroll over sin egen katalog og sin egen karriere. Det har blitt en lang rekke både fysiske og digitale utgivelser, med både egen og andres musikk. 

– Det har vært et blodslit, sier Susanna, men du verden så gøy. Jeg kan ikke gi meg nå.

Her er videoen til Wallumrøds nye utgivelse.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb