Annonse
Moskus er ute med ny singel. Foto: Christian Winther

Moskus med ny singel

10. desember slippes “Ville kombinasjoner”, første singel fra det kommende albumet “Papirfuglen”. Her viser musikerne i Moskus sin plasseringsevne og målrettede samspill gjennom nyskapning og leken improvisasjon, i kombinasjon med melodisk teft og et vidt formidlingsperspektiv.

"Ville kombinasjoner" drives framover av munnharpe spilt gjennom vocoder, underbygd av melodiføringer på cembalo og flasjolettakkorder spilt med bue på kontrabass. Tradisjon møter barokk, elektronikk møter diskré reggaeton, og sammen gir disse ville kombinasjonene et innblikk i Moskus sitt lydlige univers og en smakebit på det kommende albumet “Papirfuglen”.

Fra debutalbumet “Salmesykkel” (2012), via “Mestertyven” (2014), “Ulv Ulv” (2016), “Mirakler” (2018) og “Live på Victoria” (2020), til “Papirfuglen” som kommer i 2022,  har Moskus markert seg som en av de mest spennende, tilstedeværende og levende bandene innen norsk jazz og improvisert musikk. En fot i fundamentet, en fot i framtiden, og kontinuitet som nøkkelord, med seks albumutgivelser og fire spellemannnominasjoner, har trioen for alvor har satt sitt preg på den samme arenaen det siste tiåret.

Annonse
Annonse
Annonse