Annonse
Foto: Helge Brekke

Friendship annonserer nytt album og slipper låta «Give Space»

Fredrik Skalstad, kjent som Friendship, annonserer tredjealbumet «Alchemist of Your Destiny» i 2022 og slipper første smakebit «Give Space» 7. Januar.

Det er en låt om å gi seg selv og andre pusterom. Singelen åpner det nye året for prosjektet, tredjealbumet står for tur og sammen med produsent og musiker Marius Ergo (Insomniac Bears, Lukestar, Snöras) og Sander Eriksen Nordahl (Billy Meier, Harald Lassen) har han satt standarden for en ny musikalsk epoke for Friendship.

Musikken trekker mer i en psykedelisk retning og framstår tyngre enn tidigere. «Give Space» er bare starten.

– Give Space» ble skrevet på hytta til pappa i januar 2020, rett før covid-pandemien brøt ut. Det er nesten litt ironisk at sangen fikk navnet «Give Space» i lys av pandemien. Inspirasjonen kom fra meditasjonsappen Calm som avslutter meditasjonsøktene med et budskap og denne gangen var det «hold space for yourself and others». Etter meditasjonen fikk jeg en melding fra en kollega og ble minnet på en vond opplevelse til en i familien min. Det endte med at jeg satt meg ved middagsbordet og lagde riffet som åpner låta – and the rest is history, forteller Fredrik Skalstad.

For Friendship føles det nesten litt rart at låta kommer først nå, to år etter den ble skrevet, men den er en perfekt førstesingel og representerer albumet på en god måte med både rolige og stemningsfulle partier, samtidig som mye energi og aggresjon kommer til overflaten. Teksten på «Give Space» handler om hvordan man kan prøve så godt man kan å være til stede for noen, hjelpe til eller komme med råd til noen som ikke har det så lett, hvordan man alltid bare vil hjelpe. Men noen ganger er pusterom det folk trenger mest og det beste man kan gi. For Friendship er det en blanding mellom personlige erfaringer og betraktninger gjort etter meditasjon.

Annonse
Annonse
Annonse