DP helg

Priya Bains er nominert til Terjei Vesaas' Debutantpris.

Priya Bains nominert til Tarjei Vesaas’ Debutantpris 2021

Publisert Sist oppdatert

Nylig ble nominasjonene til Tarjei Vesaas’ Debutantpris 2021 offentliggjort. Blant de fem nominerte er Priya Bains, som debuterte med den kritikerroste diktsamlingen Med restene av mine hender i fjor høst.

Tarjei Vesaas’ Debutantpris ble opprettet i 1964. Prisen skal gå til beste skjønnlitterære debutant under 35 år. Prisvinneren offentliggjøres søndag 27. mars på Den norske Forfatterforenings årsmøte.

Les mer om prisen her.

Juryens begrunnelse:

«I denne velartikulerte og omfangsrike diktsamlingen skriver Priya Bains om migrasjon, om å leve med en tokulturell bakgrunn, men aller mest om hvordan individet skal finne sin plass i helheten. Det er ikke det lyriske jeget som først og fremst kommer til orde i diktene, men et kor av nær og fjern familie, alle med sin historie og sine minner, forskjellige i tid og rom. Det er et kollektiv som kan tynge med krav og forventninger, men som også tilbyr omsorg og kjærlighet. Priya Bains har skrevet en øm, sanselig og konfronterende diktbok, full av treffende formuleringer og skarpe metaforer».

Powered by Labrador CMS