Ulla Svalheim.
Foto
Gyldendal

Kritiker Ulla Svalheim debuterer til gode anmeldelser

Publisert: 5. februar 2022 kl 08.00
Oppdatert: 5. februar 2022 kl 08.00

Debutromanen Til troende av Ulla Svalheim ble lansert 28. januar. Anmeldelsene er gode, og i Morgenbladet skriver Vilde Sagstad Imeland følgende:

«Romanens følsomhet for de tilforlatelige og konkrete sidene ved et ungt menneskes liv kan minne om det Maria Navarro Skaranger lykkes så godt med i sine bøker. Til troende insisterer hverken på å være alvorlig eller dyp, men oppleves kanskje nettopp derfor likevel som begge deler».

Preben Jordal har anmeldt romanen for Vårt land, og han lar seg begeistre av Svalheims observasjonsevne og slår fast at det ikke er noen tvil om at debutanten kan skrive:

«Til troende er BLA-redaktør og Vårt Land-anmelder Ulla Svalheims første roman, og den er full av fortellerglede og språklig oppfinnsomhet».

Boka har også fått en flott anmeldelse i Bok365, som gir terningkast 5.

«Med denne stilsikre debuten ligger det lovnader om flere spennende utgivelser i fremtiden,» skriver anmelder Maren Kleppen, som trekker Svalheims modige penn og trygge grep om både tematikk og språkføring. 

Lengter etter Gud 

I romanen reflekterer tenåringsjenta Bie Victoria over hva det vil si å tro. Hun har fått sommerjobb som kirkegårdsarbeider og surrer hver dag rundt grava til en nylig avdød klassekamerat. Mens andre sørger, lengter hun etter alvor. Og Gud. Hun leiter etter mening overalt, men blir stående i stampe i fortolkningsmyra.