Bok

27 år gamle Alice Oseman opplever stor suksess for sin «Hjertestopper»-tegneserieromanserie. Som også har funnet veien til Netflix.

Trykker nytt opplag av boken Netflix-serien er basert på

«Hjertestopper» slår an i norsk oversettelse. Nå må første bok ut, «Gutt møter gutt», hastetrykkes i et tredje opplag for å møte leselysten, melder forlaget.

Publisert Sist oppdatert

«Hjertestopper. Gutt møter gutt» av britiske Alice Oseman (27) ligger på bestselgerlisten, og trender ifølge pressemeldingen også på TikTok.

– Det er sjelden vi ser ungdomsbøker på bestselgerlistene, og det er herlig at det er en tegneserieroman om et så viktig tema, sier Emilie Jarto, kategorisjef for barne- og ungdomslitteratur i ARK, mens redaktør Jannicke Storm Glomsrød i Gyldendal Norsk Forlag kaller suksessen for «unik».

– Det er sjelden vi ser en oversatt ungdomsbok gå så godt som denne. Vi gleder oss enormt til å gi ut resten av bøkene i «Hjertestopper»-serien og er såpass ivrige at vi nå fremskynder bok to til å komme ut før sommerferien – for Charlie og Nick må bli med norske lesere på stranden i år, sier redaktøren, som byr på datoen 16. juni.

Og sikter til de to hovedpersonene, som har funnet veien til TV-skjermen. Netflix har laget serien «Heartstopper» basert på Osemans bøker, og der blir gutta spilt av Kit Connor og Joe Locke.

Suksess på Netflix

Etter premieren 22. april ble den strømmet i nær 24 millioner timer den første uken.

Serien har også begeistret anmeldere og LHBT-miljøet.

Powered by Labrador CMS