Bok

Einar Tørnquist. Foto: Terje Bendiksby / NTB.

Tørnquist trekker bok etter grov faktafeil

Det ble oppdaget slurv om folkemordet i Rwanda i boka.

Publisert Sist oppdatert

­Det skriver TV2.

Tørnqvist mottok en rekke twittermeldinger fra norsk-rwandere, som påpekte at det var feil om folkemordet i Rwanda i boka.

– Jeg våknet i dag og hadde fått masse meldinger fra noen små twittergrupper med norsk-rwandere som hadde funnet en helt horribel feil i boka mi, forteller Einar Tørnquist til TV 2.

I boka står det at «Om lag én million hutuer og noen tutsier ble drept» under folkemordet i Rwanda i 1994, men det var hutuer som drepte mellom 800.000 og én million tutsier, samt moderate hutuer.

Boka er basert på podkasten til Tørnquist, og denne bokpassasjen er hentet fra hans podkastintervju med Kashfa King Gashamura. Likevel ble det slurv når tallene skulle på trykk.

– Boka er satt opp på den måten at det er transkripsjoner fra podkasten. Alle kjenner jo til folkemordet i Rwanda. I podkasten snakket jeg med Kash, som flyktet i sin mors armer fordi han var tutsi. Men det jeg har sagt i podkasten, er ikke det som kom på trykk. Det har åpenbart vært slurv i korrekturlesningen, forteller Tørnquist.

Nå trekkes boka fra markedet.

Powered by Labrador CMS