Abida Raja
Foto

Kan hun ta igjen broren? Boken om og med Abida Raja selger godt. Foto: J. M. Stenersens Forlag

Topper bestselgerliste: – Sterkt å oppleve at en så viktig bok treffer så bredt og kontant

Publisert: 23. september 2022 kl 11.26
Oppdatert: 23. september 2022 kl 11.26

­Samtidig ligger «Abida Raja. Frihetens øyeblikk» på andreplass på Boklista til Bokhandlerforeningen

– Vi har nå fått både andreopplaget på 10.000 og tredjeopplaget på 25.000 på lager. Det vil si at bokhandlerne endelig får bøker igjen denne uken, sier forlagets markedssjef Raymond Vik og røper at det er bestilt et fjerde opplag på hele 23.000, noe som gir et totalopplag på 65.000 bøker.

Siden så å si hele førsteopplaget på 7.000 røk ut den første uken, fant flere lesere frem til både ebok- og lydbokversjonen, som solgte henholdsvis 1.500 og 500 – noe som ifølge Vik regnes som gode tall i bokbransjen for disse formatene.

«Abida Raja. Frihetens øyeblikk»
Foto

«Abida Raja. Frihetens øyeblikk» av Håkon F. Høydal. Foto: J.M. Stenersens Forlag

Forlegger Cathrine Sandnes i J.M. Stenersens Forlag, som utgir «Abida Raja. Frihetens øyeblikk», sier det er «så sterkt å oppleve at en så viktig bok treffer så bredt og kontant».

– Det har kostet forfatterne ufattelig mye tid, krefter og mot å komme i mål med denne boken. Jeg tror nettopp denne nerven, at det står så mye på spill for Abida, gjør boka til en intens og rystende leseropplevelse.

Sandnes peker på at dette samtidig er en bok som forteller oss mye om vår egen nære historie, samtid og samfunn.

Saken fortsetter under annonsen

– Den tar opp noe som de fleste av oss tenker vi burde ha visst mer om – så vi kunne ha gitt bedre og tidligere hjelp den gang, og at vi i hvert fall må gjøre noe nå. Vi har jo et håp om at boken kan bidra til endringer, mer kunnskap og flere samtaler, sånn at det kan bli lettere for kvinner å komme ut av voldelige ekteskap, sier Stenersen-forleggeren.

På spørsmål om hun tror Abida kan selge mer enn broren Abid Raja, som på forlaget Cappelen Damm er oppe i 100.000, svarer Cathrine Sandnes at hun for et halvt år siden ville svart «et absolutt og definitivt nei».

– Nå ser det ut til at de som har lest Abids bok, har en opplevelse av at de bare har lest halve historien – og trenger denne for å se den fra jentas perspektiv. Og på samme måte som Abids bok har skapt økt interesse for Abida, ser vi at Abidas bok skaper ny interesse for brorens bok. Så da ville det jo ha vært vakkert om de endte likt.

Ledige stillinger – kulturjobb