Bok

­Priya Bains tildelt Olav H. Hauge-stipendet 2022

Priya Bains ble fredag kveld tildelt Olav H. Hauge-stipendet under åpningen av Poesifestivalen i Ulvik.

Publisert Sist oppdatert

Bains får stipendet for diktsamlingen «Med restene av mine hender». Olav H. Hauge-stipendet er på 150.000 kroner og går til en norsk lyriker, sanger eller tekstforfatter under 40 år som har vist et særlig poetisk talent.

Juryen har bestått av Brit Bildøen, Stein Erik Lunde og Sindre Ekrheim.

Fra juryens begrunnelse:

«Denne debutanten har gitt oss ei rik diktsamling med presise og slåande metaforar og skarpe, og iblant overraskande, bilde. Språket er musikalsk og sanseleg. Samlinga er orkestrert i åtte delar, der kvar del har sin eigen rytmikk og sitt eige toneleie … Samlinga tar sats med manande vers som er nokså stramme i forma, men utover i boka opnar dikta seg meir og meir, både språkleg, innhaldsmessig og grafisk. Rommet vidar seg ut, og blir til ein stad der det er lettare både å puste og å smette unna. Som del av eit kollektiv, og del av ein familie, er både brotet og tilhøyrsla viktig. Alt dette viser Priya Bains oss med stor kraft og språkleg kontroll i den eineståande diktsamlinga Med restene av mine hender».

«Med restene av mine hender» utkom i 2021. Boken fikk strålende kritikker og ble nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris. Bains ble også tildelt festspilldikterens stipend av Linn Ullmann under De litterære festspill i Bergen tidligere i år.

Priya Bains, født i 1995, er utdannet fra Skrivekunstakademiet i Hordaland og Forfatterskolen i København. Hun er redaktør for tidsskriftet Abhivyakti, bokansvarlig i Fett feministisk tidsskrift, og fast kommentator i Morgenbladet.

Powered by Labrador CMS