Forfatteren og samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali har anmeldt komikeren Atle Antonsen for rasisme.

Foto

Beate Oma Dahle / NTB

Poeten Sumaya Jirde Ali politianmelder Atle Antonsen for rasisme

Publisert: 15. november 2022 kl 15.53
Oppdatert: 15. november 2022 kl 15.53

I et Facebook-innlegg skriver Jirde Ali blant annet at Antonsen sa at hun var «for mørkhudet til å være her» under en bytur i Oslo. Hun anklager ham for å ha tatt tak i henne og skriver at hendelsen har etterlatt henne i sjokk.

Jirde Ali har politianmeldt Antonsen, og politiadvokat Marianne Aune i Oslo politidistrikt bekrefter overfor TV 2 at de har mottatt en anmeldelse i forbindelse med en hendelse på Bar Boca i Oslo 23. oktober.

– Politiet kan ikke bekrefte hvem som er anmeldt. Fornærmede i saken har avgitt forklaring, og saken er kodet som hatefulle ytringer og hensynsløs atferd, sier politiadvokat Marianne Aune i Oslo politidistrikt tilTV 2.

Atle Antonsen ønsker ikke å kommentere saken fordi det foreligger en politianmeldelse.

Foto

Terje Bendiksby / NTB

Saken er blitt etterforsket.

– Politiet har avhørt mistenkte i saken og vitner som var til stede ved hendelsen. Utover dette ønsker vi ikke per nå å gå nærmere inn på konkrete etterforskningsskritt. Saken er ferdig etterforsket og ligger til påtalevurdering, sier Aune.

Atle Antonsen har sendt en melding til flere medier om saken.

Saken fortsetter under annonsen

– Dette er en trist og ubehagelig sak, men siden det foreligger en politianmeldelse så vil det være uryddig av meg å kommentere noe rundt dette akkurat nå. Håper på forståelse for det, skriver han.

Ledige stillinger – kulturjobb