Bok

Forfatteren og samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali har anmeldt komikeren Atle Antonsen for rasisme.

Poeten Sumaya Jirde Ali politianmelder Atle Antonsen for rasisme

Komikeren Atle Antonsen anmeldes for grov rasisme og bruk av fysisk makt mot henne. Politiet har etterforsket saken.

Publisert Sist oppdatert

I et Facebook-innlegg skriver Jirde Ali blant annet at Antonsen sa at hun var «for mørkhudet til å være her» under en bytur i Oslo. Hun anklager ham for å ha tatt tak i henne og skriver at hendelsen har etterlatt henne i sjokk.

Jirde Ali har politianmeldt Antonsen, og politiadvokat Marianne Aune i Oslo politidistrikt bekrefter overfor TV 2 at de har mottatt en anmeldelse i forbindelse med en hendelse på Bar Boca i Oslo 23. oktober.

– Politiet kan ikke bekrefte hvem som er anmeldt. Fornærmede i saken har avgitt forklaring, og saken er kodet som hatefulle ytringer og hensynsløs atferd, sier politiadvokat Marianne Aune i Oslo politidistrikt tilTV 2.

Atle Antonsen ønsker ikke å kommentere saken fordi det foreligger en politianmeldelse. Foto Terje Bendiksby / NTB

Saken er blitt etterforsket.

– Politiet har avhørt mistenkte i saken og vitner som var til stede ved hendelsen. Utover dette ønsker vi ikke per nå å gå nærmere inn på konkrete etterforskningsskritt. Saken er ferdig etterforsket og ligger til påtalevurdering, sier Aune.

Atle Antonsen har sendt en melding til flere medier om saken.

– Dette er en trist og ubehagelig sak, men siden det foreligger en politianmeldelse så vil det være uryddig av meg å kommentere noe rundt dette akkurat nå. Håper på forståelse for det, skriver han.

Powered by Labrador CMS