Foto

Foto: Gyldendal.

Podkastserie: Hvem var mannen i Thereses gate?

Publisert: 6. september 2022 kl 14.42
Oppdatert: 6. september 2022 kl 14.43

­Den prisbelønte forfatteren og podkastskaperen Joachim Førsund er klar med «Mannen i Thereses gate», en podkastserie i sju deler, produsert av Gyldendal for NRK.

Historien om Rustam Louis Foss

– Da sjokket over skytingen i Thereses gate hadde lagt seg, dukket det opp så mange historier om Rustam Louis Foss, og de historiene passet liksom ikke sammen. Det var som om han hadde levd mange liv, og det hadde han jo også, på en måte, sier Joachim Førsund som har laget serien sammen med Ragnhild Fangel Jamtveit. Musikken er komponert av musiker Ola Kvernberg.

Førsund har tidligere utgitt både skjønnlitteratur og sakprosabøker. Mannen i Thereses gate er hans første podkastserie produsert av Gyldendal.

– Historien om Rustam er ubehagelig, forvirrende og full av motsetninger. I mange formater er det umulig å fortelle så kompliserte historier. Men i en podkast trer nyansene tydeligere fram, sier han.

Joachim Førsund står bak en rekke podkastserier. I 2018 produserte han Familiene på Orderud for NRK. Året etter laget han podkasten Koht vil leve for A-Magasinet. Denne vant prisen årets dokumentarpodkast under Prix Radio i 2019. Samme år produserte han podkasten Det svarte flagget for NRK, om nordmenn som har deltatt i krigen i Syria, som vant to priser under Prix Radio. I 2020 laget han podkasten Tobias. Året etter kom Ari, om Ari Behn og Balladen om Håkon Banken, også podkastserier for NRK.