Bok

Overraskende bok fra søsteren til Abid Raja

Uten noe som helst forvarsel slippes «Abida Raja. Frihetens øyeblikk» 6. september. Boken er ført i pennen av VG-journalisten Håkon F. Høydal.

Publisert Sist oppdatert

­Det skriver VG.

Storesøster Abida Raja (49) forteller sin historie om oppveksten i den samme familien som Abid Raja (46) fortalte om i bestselgerboken «Min skyld».

Dette er imidlertid ikke noen motbok eller noen oppfølger til «Min skyld», ifølge forlegger Cathrine Sandnes i J.M. Stenersens forlag.

– Dette er en bok som ble påbegynt for hele syv år siden, og som det har tatt lang tid før Abida Raja selv var klar for å gi ut, sier hun til avisen.

Abida Raja selv ønsker ikke å uttale seg om boken før den er utgitt, men bror Abid Raja sier til VG at hun har hans fulle støtte.

– Det er utrolig modig av henne å gi ut denne boken. Det krever et stort mot som pakistansk kvinne å fortelle om det hun har opplevd, sier Abid Raja.

For han frykter konsekvensene.

– Selv om mine bøker har fått konsekvenser for meg, så vil konsekvensene for henne være enorme: Hun må være forberedt på å bli utstøtt av storfamilien og bli lagt for hat i deler av det pakistanske miljøet.

Boken slippes 6. september klokken 08 – uten forvarsel.

Powered by Labrador CMS