Foto

Sebastian Ervi / Unsplash

Ny bok: «Da musikken våknet»

Publisert: 23. november 2022 kl 09.58
Oppdatert: 23. november 2022 kl 09.58

­I «Da musikken våknet» går historien frem til november 2022. Boken inneholder åpenhjertige intervjuer med mer enn 60 personer fra norsk musikkbransje. Ettervirkningene av konronatiltakene fortsetter å prege hverdagen, lenge etter at pandemien offisielt ble avlyst.

Fotograf Per Ole Hagen har tatt hundrevis av nye bilder, som dokumenterer både publikum, arrangører og utøvere. Forfatter Arvid Skancke-Knutsen går gjennom begivenhetene de siste to årene, og ser på utfordringene som stadig preger musikkfeltet.

Boken inneholder også egne tekster av musikere som Claudia Scott, Maja Ratkje og Erik Honoré.

«Da musikken våknet» er en utgivelse for alle som jobber i norsk musikkbransje – og for alle som bryr seg om norsk musikk. «Da musikken våknet» er en frittstående oppfølger til den prisbelønte boken «Da musikken stilnet» fra 2020. «Da musikken stilnet» fikk mye positiv oppmerksomhet ved utgivelsen i 2020.

Hagen og Skancke-Knutsen fikk også prisen for Årets Musikkjournalistikk i 2021. Juryen skrev dette i sin begrunnelse for prisen:

«Ingen har dokumentert pandemi-tiden bedre enn Arvid Skancke-Knutsen og Per Ole Hagen. «Da musikken stilnet» dokumenterer denne historiske perioden i tekst, bilde og tanke. De forteller historien til alle typer folk som inngår i skapelsen av det vi kaller en liveopplevelse. I framtiden vil dette være referanseverket når man skal se tilbake på koronatiden og dens brutale konsekvenser for musikklivet. Og for dette arbeidet fortjener de prisen for årets musikkjournalistikk!»

«Da musikken våknet» blir lansert på Popsenteret i Oslo torsdag 1. desember.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb