Annonse
Dersom alt går som planlagt kommer Colson Whitehead til Norge og Litteraturhuset i februar. Foto: AP

Litteraturhuset får storfint besøk denne vinteren

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Både internasjonale og norske gjester er annonsert til litteraturens finstue i Oslo denne vinteren. Colson Whitehead, Herbjørg Wassmo og Vanessa Springora til Litteraturhuset i februar.

– På Litteraturhuset mener vi at de fysiske møteplassene har en egen verdi. Det har blitt ekstra tydelig i lengselen etter å møte andre mennesker og oppleve noe sammen som har vært umuliggjort i periodene med hard nedstengning. Derfor planlegger vi denne vinteren for fysiske forfattermøter så lenge disse kan gjennomføres på en trygg måte, sier daglig leder, Susanne Kaluza.

Hun legger til:

– Samtidig vil også mye av programmet vårt gjøres tilgjengelig digitalt.

Amerikanske Colson Whitehead er blant forfatterne som legger turen innom. Han fikk et internasjonalt gjennombrudd med romanen «Den underjordiske jernbanen», som nå er blitt TV-serie hos Amazon. Nå er han aktuell med «Harlem Shuffle». 2. februar møter han artist og forfatter Jason «Timbuktu» Diakité til samtale.

Herbjørg Wassmo er også blant februar-trekkplastrene; hun kommer for å møte en annen bauta i norsk litteratur, Tove Nilsen, 9. februar. Senere samme kveld går en annen stor begivenhet av stabelen. Vanessa Springora, som skapte bølger i Frankrike med romanen «Samtykket», kommer nemlig for å samtale med litteraturkritiker Hanne Skogvang Stork.

Annonse
Annonse
Annonse