Bok

Det skjuler seg øyeblikk av stor skjønnhet i Kristin Vegos noveller, mener juryen.

Kristin Vego får Tarjei Vesaas' debutantpris

Kristin Vego trakk det lengste strået i kampen om den fine debutantprisen. Det var novellesamlingen «Se en siste gang på alt vakkert» som ble juryens favoritt.

Publisert Sist oppdatert

Prisvinneren er opprinnelig dansk og fra Aarhus, men hun har de siste årene bodd i Oslo.

Når hun ikke skriver på egne ting, jobber Vego som kritiker i den danske avisa Information – og som redaktør i det norske tidsskriftet Vagant, skriver Bok365.

I juryens begrunnelse heter det: «Kristin Vegos noveller foregår alltid i et sanselig og nærværende nå. Og midt i denne sansbare virkeligheten, blant lukten av våt ull og fornemmelsen av iskald, fuktig vinterluft, skjuler det seg øyeblikk av stor skjønnhet, en skjønnhet som ikke helt lar seg fatte eller fange.»

– Drømmescenarioet er at boken blir omtalt – at den får lov til å inngå i samtalen om litteratur og kanskje fører til noen interessante lesninger – og selvfølgelig at mange leser den og tar med seg stemninger og refleksjoner videre, uttalte Vego via forlaget da novellesamlingen utkom i fjor.

Tarjei Vesaas’ Debutantpris er en årlig pris som deles ut til fjorårets beste unge skjønnlitterære forfatter. Prisen deles ut av Den norske Forfatterforening, og det er foreningens litterære råd som er prisjury.

Prisen ble innstiftet av Tarjei Vesaas i 1964 med pengene Vesaas mottok som vinner av Nordisk råds litteraturpris det året.

Powered by Labrador CMS