Bok

Fornyer seg: Fonna forlag har engasjert serieskaper Øyvind Lauvdahl til å blåse nytt liv i den klassiske science fiction-tegneserien om Knut Berg. Foto: Fonna forlag

Ingeniør Knut Berg fornyer seg – og utkommer også på nordsamisk

Et sikkert tegn på at jula er på vei, er de mange juleheftene som kommer i salg.

Publisert Sist oppdatert

­Blant årets julehefter finner vi også slitesterke Knut Berg – i ny drakt.

– Vi er et nynorskforlag, og vi vet litt om det å være en språklig minoritet. Å gi ut Knut Berg både på nynorsk og på nordsamisk er vårt bidrag til et større språkmangfold i juleheftene, sier forlegger i Fonna Forlag, Kjartan Helleve.

«Vangsgutane» er forlagets bestselger, men i år er det lagt ned mest innsats i heftet om den snarrådige ingeniøren. En helt ny historie, skrevet og tegnet av Øyvind Lauvdahl, er nemlig på plass. Historien har flyttet seg fra 40-tallet til moderne tider, med referanser til oljeleting, Black Panther og Elon Musk, melder forlaget.

– Vi var kommet til veis ende med opptrykk av den originale fortellingen og måtte avgjøre om vi skulle fortsette, sier Helleve. Han legger til at valget var enkelt.

– Og da Øyvind takket ja til å skrive heftet, var det ikke mer å tenke på, forklarer han.

Lauvdahl har ofte innslag av samisk i tegneseriene sine – og handlingen i det nye heftet foregår i Sápmi. Utgivelsen er støttet av Sametinget.

Powered by Labrador CMS