Bok

Kan smile: Jørn Lier Horst når langt ut med sine bøker.

Horst på topp på utenlandsk bestselgerliste

Jørn Lier Horst-boken «Katharina-koden» går rett inn på førsteplass på den franske bestselgerlisten for krim og spenning.

Publisert Sist oppdatert

I Frankrike er det forlaget Gallimard som utgir Horst sine bøker, og første helgen i april reiser krimforfatteren til Lyon for å delta på Quais du Polar, som er Europas største krimlitteraturfestival.

– Dette blir min første festival etter pandemien og jeg ser fram til å møte franske lesere igjen. Listeplasseringen er en fin oppladning til reisen, sier Jørn Lier Horst.

«Katharina-koden» ble utgitt her hjemme i 2017 og er første bok ut i Cold-case kvartetten til forfatteren, der han lar krimhelten Wisting gjenoppta gamle og uløste saker.

Jørn Lier Horst debuterte som forfatter i 2004 med boken «Nøkkelvitnet», og han har siden mottatt en rekke priser, som britiske The Petrona Award – som han har vunnet to ganger, senest for «Katharina-koden» i 2019.

Våren 2019 ble det TV-serie basert på Wisting-universet, med Sven Nordin i hovedrollen. Serien er en av de mest sette dramasatsingene på Viaplay. Til påske kommer del to av sesong to på Viaplay.

Powered by Labrador CMS