Bok

Siri Pettersen er kvinnen bak Ravneringene-prisen.

Helge Lee er vinneren av den nyopprettede Ravneringene-prisen, for tegneserien Arkin – lysets vokter

Fantasydronningen Siri Pettersen opprettet tidligere i år Ravneringene-prisen, for å løfte frem ferske fantasyforfattere.

Publisert Sist oppdatert

Den første vinneren av prisen, som i år stikker av med 50.000 kroner, er forfatter og illustratør Helge Lee, som skriver under Pseudonymet H. L. Phoenix.

Lee er skaperen av tegneserien Arkin – Lysets vokter, en portalfantasy for unge lesere. Siri Pettersen beskriver historien som "stor, ambisiøs, og vidunderlig vellykket".

– Det er med enorm begeistring jeg gir den første Ravneringene-prisen til Helge Lee, skriver Pettersen i begrunnelsen. Dette er smellvakker og stemningsfull illustrasjon i verdensklasse. Fengende, fargerik og følelsesladd, på linje med de mest folkekjære animasjonsfilmene. Konseptet er sylskarpt, med sterk visuell identitet og ikonisk design.

Prisen er personlig og deles ut av Pettersen selv, i samråd med bransjekolleger. Hensikten er å gi støtte på det som ofte er et avgjørende punkt, tidlig i karrieren, ved hjelp av et økonomisk bidrag, mentoring, og promotering.

– Fantasy har aldri vært viktigere. Sjangeren bryter barrierer, utvider vår horisont, og skaper et leserengasjement uten sidestykke. Den gir oss kraft og inspirasjon til å løse umenneskelig store utfordringer, og det trenger vi mer enn noensinne, sier Pettersen.

Powered by Labrador CMS