Gyldendal Norsk Forlag er et av Norges største forlag. Det utgir et bredt spekter av litteratur, både skjønnlitterært og faglitterært. Forlagets historie strekker seg tilbake til 1925, da det danske selskapet Gyldendal solgte den norskspråklige avdelingen sin til investorer fra Norge

Gyldendal økte inntektene med 13 % i første halvår 2022

Publisert: 6. juli 2022 kl 08.58
Oppdatert: 6. juli 2022 kl 08.58

– De to siste årene har det vært store endringer i etterspørselen som blant annet har bidratt til økt netthandel, økt strømming av lydbøker og digitalisering av læremidler. Første halvår ser vi en normalisering i markedene. Butikkene er åpne og med inntekter på tidligere nivå, det er mangedoblet salg av bøker på flyplassbutikkene og skolene kjøper flere papirbøker, sier Tørres Thuv, konsernsjef i Gyldendal.

Forretningsområdet Forlag- og innholdsproduksjon økte inntektene med 13 % første halvår og Handel og markedsplasser hadde 15 % vekst samme periode. Om lag 40 % av Gyldendals inntekter kommer nå gjennom digitale formater, plattformer og tjenester.

 - I Gyldendal har vi et langsiktig perspektiv og vi er forberedt på et marked med større usikkerhet fremover. Vi legger til grunn at digitaliseringen vil fortsette og at etterspørselen etter historier og kunnskap vil være høy fremover. Med en sterk posisjon der kreativitet, høy kvalitet og tilgjengelighet er vårt grunnfundament, skal vi fortsette å utnytte den energien og mulighetene endringene gir, sier Thuv.

Gyldendal presenterer resultatene for første halvår 23. august 2022.

 
Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb