Bok

I Norge er «Nordlys»-serien trykket i hele 300.000 eksemplarer, og bøkene har vært på bestselgerlistene helt siden de kom ut første gang i 2018. Foto: Gitte Johannessen / NTB.

Falchs «Nordlys» reiser over dammen

Malin Falchs «Nordlys»-bokserie er solgt for utgivelse i USA.

Publisert Sist oppdatert

­Dermed har forlag i 13 land sikret seg utgivelsesrettighetene til barnebokserien.

– Å skulle bli utgitt på engelsk betyr så mye for meg. Jeg har så mange følgere som vil lese bøkene mine på et språk de kan, og nå får de det, sier serieskaper Malin Falch.

Det var det amerikanske tegneserieforlaget Vault Comics som trakk det lengste strået i budrunden, og den engelske versjonen av «Nordlys» er planlagt utgitt høsten 2023. Det franske storforlaget Hachette sikret seg også rettighetene, tidligere i år.

– USA og Frankrike er tradisjonelt kjent for sin enorme eksport av tegneserier til resten av verden, fra superheltuniverser til Asterix. Derfor er det utrolig stort for oss at det er til nettopp disse tegneserie-nasjonene vi nå begynner å selge rettigheter, sier redaksjonssjef i Egmont, Tonje Tornes.

Også forlag i Sverige, Danmark, Island, Finland, Polen, Nord-Makedonia, Bulgaria, Slovakia, Tyskland, Romania og Georgia har tatt Nordlys-bøkene inn i varmen.

Tidligere har Dina Norlunds «Snøkattprinsen» blitt solgt til USA og Frankrike. Stripeserien «Dunce» har også rukket å begeistre franske kritikere.

– På noen få år har vi nå over 80 kontrakter på utenlandssalget, og det er all grunn tro til at dette kan dobles basert på porteføljen vi jobber med, sier direktør i Egmont Kids Media, Kjell Frostrud Johnsen. Direktør i NORLA (Norwegian Litterature Abroad) Margit Walsø, merker også interessen:

– Engasjementet for det nordiske er stort. Særlig vikingkulturen, folketroen, eventyrtradisjonen og naturen vekker oppmerksomhet, sier hun via pressemeldingen.

I 2018 mottok Malin Falch ARKs barnebokpris, og i 2019 Kulturdepartementets tegneseriepris. Filmrettighetene er solgt til Nordisk Film. Det er planlagt til sammen 10 bøker i «Nordlys»-serien.

Powered by Labrador CMS