Disse bøkene solgte mest i 2021

Publisert: 6. januar 2022 kl 14.04
Oppdatert: 6. januar 2022 kl 14.04

Ingen bok solgte mer enn Abid Rajas selvbiografi «Min Skyld» i året som gikk. 

Linn Ullmanns bok «Jente, 1983», ble på sin side den mest solgte norske skjønnlitterære romanen, melder Bokhandlerforeningen. 

«Trollriket» av Malin Falch, kan på sin side skilte med å toppe listen over mest solgte barne- og ungdomsbøker, etterfulgt av Andreas Haukelands bok, «TIX: Den stygge andungen».

På listen over mest solgte bøker totalt i fjor, er det Lucinda Rileys «Den savnede søsteren», som etterfølger Abid Rajas bok. Tredjeplassen innehas av en sakprosabok, nærmere bestemt Trond-Viggo Torgersens «Kroppen for voksne». Ullmann inntar fjerdeplassen på totalsalg-listen med sin roman – mens Forde Øverlis Pondus-bok, «20 i stil», legger seg på femteplass. 

Selve julesalget var det Linn Ullmann som vant. Hennes «Jente 1983», har ligget fem uker i strekk på førsteplassen på Boklista for skjønnlitteratur. Jørn Lier Horsts «Grenseløs», og Vetle Lid Larssens «Lucias siste reise», får avslutte topp tre på salgslisten for skjønnlitteratur i uke 51. 

Listen over generell litteratur toppes av Rajas bok – mens Torgersens «Kroppen for voksne», samt «Guinness World Records», følger på andre- og tredjeplass i uke 51.

I alt ble det solgt i overkant av 8 millioner bøker, fordelt på 49 500 titler, i 2021, fremgår det av tallene fra  Bokhandlerforeningen. Det er en nedgang på 9,4 prosent i antall solgte bøker sammenlignet med 2020 – som regnes som et særlig godt bokår. Statistikken gjelder for skjønnlitteratur, generell litteratur og pocket.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb