Bok

20 år etter debuten deler Levi Henriksen det første ordet han skrev som skjønnlitterær forfatter

Levi Henriksens første seriøse, skjønnlitterære arbeidsøkt ved en skrivemaskin resulterte i kun ett ord – på seks bokstaver.

Publisert Sist oppdatert

– Ett ord var alt jeg hadde å vise til, minnes Henriksen i sin nye bok «La meg få vandre i min sannhet». Den slippes 6. oktober, og skildrer hvordan han ble forfatter og musiker.

Den aller første skrivesessionen unnagjorde han en dag han var tidlig på jobb i avisredaksjonen, to timer før alle andre.

– Sitt beskjedne omfang til tross, i sum utgjør det jeg skrev noe av det aller viktigste i hele min litterære produksjon, for ordet jeg skrev var: Skogli.

Foto Levi Henriksen utkommer med «La meg få vandre i min sannhet» 6. oktober. Foto: Gyldendal

For denne fiktive hjemplassen har preget mye av det som har kommet fra Henriksens hånd – og penn – i årene siden.

For da Levi Henriksen debuterte som forfatter med prosasamlingen «Feber» i 2002, hadde de fleste av de 13 fortellingene tilknytning nettopp til Skogli. Aftenposten skrev tilbake i 2002 at dette var «en debutant som det er all grunn til å nære forhåpninger til».

Den nye boken «La meg vandre i min sannhet» handler om bøkene og sangene han siden har skrevet, om forfatterne og musikerne som har inspirert ham, om Kongsvinger og Amerika, og om Hemingway og Johnny Cash, heter det fra forlaget Gyldendal.

Powered by Labrador CMS