Bok

Sakprosa er en mangfoldig og spennende sjanger - som kan nå ut til unge som vanligvis ikke leser mye, mener Foreningen! les.

– Unge lesere er sultne på å lese om virkeligheten

Publisert Sist oppdatert

Foreningen! les lanserer et nytt nummer av sakprosamagasinet Faktafyk i ungdomsskolen. Magasinet har et opplag på 90 000 eksemplarer.

– Å engasjere ungdom til å bli lesere er enormt viktig både for enkeltmennesket og for landet, sier Silje Tretvoll, daglig leder i Foreningen! les. Hun legger til at leseundersøkelser viser at lesning blant ungdom synker.

– Sakprosa er en mangfoldig og spennende sjanger og kan nå flere som ellers ikke leser så mye. Etter å ha arbeidet med Faktafyk i mange år kan vi konstatere at unge lesere er sultne på å lese om virkeligheten, og at de ønsker å forstå mer av den kompliserte verdenen de er en del av, sier hun videre.

Foreningen! les har utgitt Faktafyk siden 2012. Magasinet skal vise bredden og kvaliteten i sjangeren, det distribueres gratis til påmeldte ungdomsskoler i hele Norge og den nye utgaven er 7. årgang av magasinet – som støttes av Utdanningsdirektoratet og Fritt Ord.

Blant sakene er en dybdeartikkel om 22. juli der to elever i videregående skole har møtt AUF-leder og Utøya-overlevende, Astrid Hoem. Magasinet inneholder også intervjuer, en tekst om fotballstadionets betydning og en sak om de unge aktivistene Penelope Lea, Ziad Ahmed og Amika George.

I tillegg til nyskrevne artikler, presenterer Foreningen! les utdrag fra aktuelle sakprosautgivelser samt gir flere boktips i sjangeren.

Foreningen! les er en ideell medlemsorganisasjon som ble etablert i 1997 og som i dag har 40 medlemsorganisasjoner fra hele Bok-Norge. Gjennom ulike tiltak når foreningen ut til 300 000 barn og unge, og nærmere 10 000 lærere og bibliotekarer, med lesefremmende tiltak.

Powered by Labrador CMS