Annonse
Foto: Snorre Valen, her på Stortingets talerstol, gir ut bok om 22. juli. Arkivfoto: Tore Meek / NTB

Tidligere SV-nestleder gir ut 22. juli-bok

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Boka kommer ut den 5. juli, ifølge Dagsavisen.

Den er «et personlig og politisk anklageskrift mot den norske offentlighetens manglende evne til å ta tak i de ubehagelige følgene av 22. juli» heter det i presentasjonen fra forlaget Cappelen Damm.

Valen er tidligere stortingsrepresentant og nestleder i SV, nå politisk redaktør i avisa Nidaros. Han har ved flere anledninger vært kritisk til flere aktører i debatten om terrorangrepet på Utøya 22. juli 2011.

«Jeg har skrevet bok: Hvor trådte vi feil, hvorfor bryter så mange samtaler om 22. juli sammen, og hvorfor har AUF blitt sittende igjen med så mye av ansvaret for å bearbeide terroren helt selv?» skrev Valen på Twitter mandag.

Boktittelen spiller på episoden finansminister og Høyre-nestleder Jan Tore Sanner fikk massiv kritikk for, da han i 2018 uttalte at Arbeiderpartiet dro «22. juli-kortet» i en debatt om en kontroversiell Facebook-post fra daværende justisminister Sylvi Listhaug.

Dette er en av flere bøker om terrorangrepene i regjeringskvartalet og på Utøya som kommer ut i anledning 10-årsjubileet for angrepene.

Annonse
Annonse
Annonse