Annonse
Karoline Brændjord (f. 1990) har gått på Skrivekunstakademiet i Hordaland og har studert Nord-Amerika-studier og sosialantropologi ved Universitetet i Oslo. Foto: May Therese Vorland

Tarjei Vesaas' Debutantpris til Karoline Brændjord

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Karoline Brændjord har hatt litt av en reise etter at hun slapp sin første bok, diktsamlingen «Jeg vil våkne til verden», i fjor.

Nå vanker det mer prisheder på Brændjord, som får Tarjei Vesaas' Debutantpris for diktsamlingen.

Tarjei Vesaas’ Debutantpris er en årlig, skjønnlitterær pris som deles ut av Den norske Forfatterforening, og det er foreningens litterære råd som er prisjury.

Prisen ble innstiftet av Tarjei Vesaas i 1964.

Karoline Brændjord (f. 1990) har studert ved Universitetet i Oslo og ved Skrivekunstakademiet i Hordaland. Hun er bosatt i Oslo.

Diktsamlingen hennes er solgt for utgivelse i Sverige og Danmark – og så langt har forlaget trykket opp tre opplag her hjemme. Tidligere i år mottok hun Kritikerprisen for beste skjønnlitterære voksenbok 2020. Dette er første gang på 23 år at prisen går til en skjønnlitterær debutant. Forrige gang var det Karl Ove Knausgård som klarte bragden – i 1998.

Diktene i Brændjords debut kretser tematisk rundt en mors selvmord.

«Dette er en debut som vitner om stort talent, lyrisk overskudd og forbløffende språklig kontroll», heter det fra juryhold når bokdebutant nummer 57 i rekken mottar den gjeve prisen.

Annonse
Annonse
Annonse