Espen Stueland er første mottaker av Strawberrys nyopprettede pris, Stemme savnet.
Linn Heidi Stokkedal

Stueland fikk Strawberry Publishings nyopprettede litteraturpris

Publisert: 11. juni 2021 kl 08.36
Oppdatert: 11. juni 2021 kl 08.36

Forlaget Strawberry Publishing har opprettet sin egen litteraturpris, Stemme savnet. Første pris ut gikk til Espen Stueland.

– Jeg er utrolig glad og takknemlig for å motta Strawberrys rause Stemme savnet-pris. Wow. Det er en dobbel ære å motta den som den første, sier den ferske prisvinneren – og legger til:

– Det gjør prisen ekstra gjev at det er Forfatterforeningens litterære råd som utgjør juryen. Å overlate til Rådet å gjøre vurderingen er en tillitserklæring og en garanti for uavhengighet. Så tusen takk til både Strawberry og Rådet.

Prisen er pålydende 100 000 kroner.

Espen Stueland debuterte som forfatter i 1992 med diktsamlingen «Sakte dans ut av brennende hus». Siden debuten har Stueland utgitt lyrikk, en roman, essaysamlinger og gjendiktninger. Stueland har også vært aktiv som kritiker og som redaktør av tidsskriftet Vagant.

I juryens begrunnelse står det blant annet at «forfatteren med sine seneste utgivelser har sprengt grenser, både i eget forfatterskap og i norsk litteratur generelt».

– Stemme savnet skal gå til en forfatter som kan sies å tilføre norsk litteratur en ny stemme, et nytt perspektiv eller en ny litterær form. Alt det kan sies om Espen Stuelands virke. Han er en verdig vinner, sier Heidi Marie Kriznik, leder i Den norske Forfatterforening.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb