Annonse
Fra venstre: Administrerende direktør i Strawberry Publishing, Alexander Henriksen, Redaksjonssjef Anne Fløtaker, Mark Jørgensen og Forlegger Jonas Forsang. Foto: Magne Risnes.

Strawberry Publishing sikrer seg Goliat – og satser stort på strømming

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Strawberry utvider forlagsfamilien og kjøper opp Goliat Forlag.

Dermed styrker Strawberry satsingen på spenningslitteratur: Goliat Forlag er nemlig sterk på krim.

– Med oppbyggingen av Goliat Forlag har Mark Jørgensen bevist at han har et uvanlig godt blikk for hvor bokmarkedet beveger seg. Han har på kort tid etablert seg som et av Norges ledende forlag for nordisk krim. Goliat passer perfekt inn i vår krimportefølje, sier administrerende direktør Alexander Henriksen i Strawberry Publishing. Han legger til:

– Samtidig aksler Mark rollen som redaktør i Strawberry Digital med fokus på forfattere med stort digitalt potensial, både som lyd- og ebøker.

– Jeg vil starte jobben i Strawberry med å oppfordre alle norske forfattere med bøker som ikke er utgitt som lydbøker om å kontakte meg. Noen store forlag prioriterer kun sine største forfattere, og dermed får ikke alle forfatterne deres ta del i den voksende strømmeøkonomien. Men her sitter forfatteren selv med makten til å bestemme, da alle lydbokrettigheter ifølge Normalkontrakten går tilbake til forfatteren etter tre år, sier Mark Jørgensen i Goliat Forlag.

Goliat Forlag ble stiftet i 2015 og gir ut nordiske krimkjenninger som Mari Jungstedt, Mons Kallentoft, Jonas Moström, Ragnar Jonasson, samt internasjonale forfattere som Ian Rankin og Peter May. Strawberry Publishing har kjøpt 100 prosent av aksjene i forlaget, fremgår det av pressemeldingen tirsdag.

Annonse
Annonse
Annonse