Bok

Ingar Sletten Kolloen skriver om vanlige folk under krigen. I det nye bindet skildres også hvordan nettet snøres tettere og tettere rundt de norske jødene.

Slipper andre bind i storverket «Under krigen»

Publisert Sist oppdatert

21. oktober slipper Ingar Sletten Kolloen sitt andre bind i verket «Under krigen». I denne boken, «Nå må vi tåle alt», skildres mennesker og hendelser i årene 1941–1943.

Da Kolloen slapp den første boka «Vi må ikke falle» (2019), skrev NRKs anmelder at han er «en fordømt god forfatter», mens Adresseavisen beskrev verket som «en glimrende bok om krigen.»

Nå er det klart for bind to, som åpner med at Heinrich Himmler kommer til Norge for å sørge for at Gestapo strammer grepet.

«Herfra følger vi tyske og norske nazisters skrekkregime, med splitt-og-hersk-strategier og nådeløs jakt på enhver som ikke underordner seg», melder forlaget om innholdet i boken, en bok som lar oss bli kjent med motstandsfolk, NS-medlemmer og de som går i Gestapos tjeneste og blir angivere og infiltratører.

Forfatter Ingar Sletten Kolloen har tidligere blant annet skrevet biografier om Knut Hamsun, Joralf Gjerstad og dronning Sonja.

Powered by Labrador CMS