Annonse
Gjør det mulig å hoppe over forlagene: Bookis og BoldBooks, ved Arne-Morten Willumsen og Kristin Over-Rein. Foto: Pressebilde
Utfordrer bokbransjen igjen

– Skal samarbeide om å løfte fram uavhengige forfattere

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Bookis og BoldBooks slår seg sammen og utfordrer den norske bokbransjen med et samarbeid der uavhengige forfattere – uten forlag – løftes fram.

I mange land utgjør indie-litteraturen en stor del av bokbransje-kaka. I Norge er det imidlertid svært vanskelig å slå seg opp som forfatter uten et forlag i ryggen, og det vil BoldBooks og Bookis gjøre noe med.

– Vi i BoldBooks hjelper forfattere til å beholde både rettigheter og inntekter, forklarer gründer Kristin Over-Rein. Og understreker at BoldBooks ikke må omtales som et forlag. Forfattere som har utviklet og produsert bøker ved hjelp av deres tjenester, beholder selv alle rettigheter – og gir ut på eget forlag. Men BoldBooks tilbyr forfattertjenester som redaktør, korrekturleser, coverdesigner, lydbokstudio, trykkeri og alt annet man som forfatter trenger.

Nettbokhandelen Bookis har også tidligere utfordret forlagene ved å utbetale royalties til forfattere når brukte bøker selges videre. Nå går de sammen med BoldBooks – og utfordrer på ny. Allerede denne vinteren skal Bookis tilby uavhengige forfattere en salgskanal.

– Samarbeidet vi nå etablerer går i all enkelhet ut på at Bookis skal selge bøker fra BoldBooks på Bookis.no, og i tillegg skal vi gjennomføre felles markedsaktiviteter, sier daglig leder Arne-Morten Willumsen. Han legger til at han synes det er en aldri så liten skandale at norske bokhandlere så langt ikke har lagt forholdene til rette for uavhengige forfattere.

Annonse
Annonse
Annonse