Annonse
BESTSELGERFORFATTER: Opplaget på Anne Marie Meyers første bok i «Nattsvermere»-serien er på 176 000. Foto: Cappelen Damm

Ny romanserie fra Anne Marie Meyer

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Både «Odelsjenta» og «Julie» har vært bestselgende serier. Nå er Anne Marie Meyer på ferde med sin tredje romanserie.

Denne gangen har forfatteren lagt handlingen til Nord-Norge. Ideen til «Nattsvermere» fikk hun på et fotokurs på Senja i 2016.

– Kursstedet lå i nærheten av der Senjen Nikkelverk en gang lå, og fotografen fortalte meg litt om stedets historie. Nikkelverket lå i et utrolig vakkert område på yttersia av Senja. En tid etter at jeg kom hjem fra fotokurset, begynte jeg å undersøke litt mer, og de siste årene har tanken om å skrive en serie nordfra modnet, forteller forfatteren via forlaget.

«Nattsvermere» handler om Aila, en ung kvinne som lever i et mannsdominert lite gruvesamfunn på 1800-tallet i Kåfjord i Finnmark. Da gruven legges ned, tvinges Aila og familien til å søke arbeid på Senjen Nikkelverk.

– Det var et beinhardt slit under kummerlige forhold som møtte gruvearbeiderne og familiene deres da de kom til Senja. De fleste som arbeidet ved nikkelverket var rallare som kom fra Tornedalen i Nord -Sverige, finske kvener og noen fra den nedlagte gruven i Kåfjord, forteller forfatteren – som mener hun har løftet fram et glemt kapittel av Norges kysthistorie.

Meyers bøker er trykket i flere millioner eksemplarer. Totaltopplaget på hennes to tidligere serier, «Julie» (32 bøker) og «Odelsjenta» (50 bøker) er på 3,3 millioner. Opplaget på den første boka i «Nattsvermere»-serien er på 176.000.

Meyer bor i Oslo, men hun er opprinnelig fra Etnedal i Valdres. Hun debuterte med serien «Odelsjenta» i 2007, og lanserte serien «Julie» i 2015. «Odelsjenta» er også oversatt til polsk.

Annonse
Annonse
Annonse