Annonse
Programsjef for Norsk litteraturfestival, Marit Eikemo, sier årets festival skal være fysisk og ha nordisk som tema. Foto: Terje Pedersen / NTB

Norsk litteraturfestival går av stabelen i dag – fysisk!

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

I dag starter Norsk litteraturfestival på Lillehammer, og varer til 30. mai. Den arrangeres også fysisk.

Årets program har et nordisk fokus, og setter spørsmålstegn ved forskjellene mellom de nordiske landene – hva som skiller oss, og hva vi har til felles. Programsjef Marit Eikemo sier de hadde håpt gjestene fra de nordiske landene kunne komme til Norge i slutten av mai, men at de har funnet alternative løsninger til hvordan de kan delta på festivalen.

– De aller fleste programpostene går som planlagt, på Lillehammer. I tillegg blir det noen innslag med digital deltakelse, med forfatterne fra nabolandene våre på skjerm. Men også det skjer live, ikke i opptak. Ofte som hybridløsninger, med noen på scenen og andre på skjerm, sier Eikemo til Dagsavisen.

Selv om korona vil prege festivalen i form av restriksjoner, vil det stoppe der. Bortsatt fra en liten programpost om hvordan ekspertveldets inntog i politikken har skapt forskjeller mellom de nordiske landene i koronatida, vil det ellers handle om mangfold i det nordiske.

Annonse
Annonse
Annonse