KLAR FOR NORGE: Magnus Nytell er internasjonalt innholdsansvarlig i Nextory og sier lanseringen i Norge er like rundt hjørnet.
Nextory

Nextory klar til å innta Norge – Fått med seg alle norske forlag utenom Gyldendal

Publisert: 28. april 2021 kl 09.26
Oppdatert: 28. april 2021 kl 09.26

Svenskbaserte Nextory blir den første store utfordreren til strømmetjenestene Storytel og Fabel her i Norge. Norge blir det åttende landet Nextory lanserer sin strømmetjeneste i. Størst er de i hjemlandet Sverige.

Magnus Nytell, internasjonalt innholdsansvarlig i Nextory, sier de jobber fullt med Bokbasen og gjør klar til snarlig lansering. Han kan derimot ikke gi en eksakt dato, men lover at det blir veldig snart.

De er derimot ikke helt ferdig med å legge ansatt-kabalen, og jobber med å finne et lokalt team på tre personer som skal jobbe mer markedsføringen. Det meste av arbeidet med appen og digital markedsføring vil bli håndtert av et globalt team. Rollen som norsk content manager er det Karianne Aanested, med ti års erfaring fra Tanum bokhandel som har fått. Nytell sier derimot at også han kommer til å ha kontakt med de norske forlagene.

Om konkurransen med Storytel og Fabel sier Nytell at han er overbevist om at det finnes rom for dyktige aktører i Norge.

– Vi skal være et langsiktig, fremgangsrikt salgsledd for bøker, som både forfattere, forlag og konsumenter skal ha glede av. Den store forskjellen sammenlignet med de andre strømmetjenestene er jo at vi kommer til å ha bøker fra «begge sider». Det vil si at vi har alle tilgjengelige strømme-titler fra både Cappelen Damm og Aschehoug/Oktober – og dessuten fra mange andre spennende forlag. Mitt håp er at bokmarkedet kan vokse, når konsumentene vet at «alle» bøker finnes hos en strømmetjeneste, sier han til Bok365.

Magnus Nytell & Co har nemlig fått med seg alle de største forlagene, bortsatt fra Gyldendal. Sånn som det ser ut nå kommer de til å ha rundt 270 000 lyd- og e-bøker på norsk og engelsk ved lansering, forteller Nytell.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb