Bok

Slik ser boka «Rett i garnet» ut. Bak utgivelsen står Line Iversen, konservator og fagansvarlig for tekstil i Viti, og Margareth Sandvik, professor i norsk på Oslo Met.

Lot seg inspirere av fiskernes strikkeplagg

Museumsforlaget står bak utgivelsen av ei bok om fiskerens klær på sjøen, fra 1700-tallet og fram mot 1900-tallet.

Publisert Sist oppdatert

17. oktober utkommer boka «Rett i garnet», som ved siden av mønstre og bildeeksempler også forteller historien om livet til fiskerbonden og familien hans, og hvilke kår de levde under.

Den norske fiskerbonden måtte være godt kledd for å takle livet på sjøen – i åpen båt. Sauehold var viktig, og hjemme var det noen som visste hvordan ull kunne bli omgjort til slitesterkt, varmt tøy.

Boken har undertittelen «Historien om fiskerens ullklær, med nye strikkeoppskrifter», og det heter videre om utgivelsen:

«Disse tradisjonelle plaggene har gitt oss inspirasjon til å lage nye strikkeoppskrifter på gensere, jakker, luer, votter, vester og undertøy – tilpasset kvinner og menn i vår tid».

Forfatterne bak «Rett i garnet er Line Iversen, konservator og fagansvarlig for tekstil i Viti, og Margareth Sandvik, professor i norsk på Oslo Met.

Powered by Labrador CMS